Sjankara Manuka Ess. Olie 11ml

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Leptospermum scoparium. (Leptospermone, calamenthene, iso-leptospermone). Afkomstig uit de Oostkust van Nieuw-Zeeland. Gebruikt bestanddeel is het blad.

Een van de krachtigste oliën om het immuunsysteem te stimuleren. Rustgevend, bij stress en angsten. De eigenschappen van manuka zijn vrij goed vergelijkbaar met deze van tea tree, wel heel wat krachtiger en met een heel aangename geur.

Manuka is een krachtig stimulans voor het immuniteitssysteem, een krachtige fungicide (schimmeldodend) olie en ook een krachtige antibacteriële etherische olie.

Als bactericide (bacteriedodende) olie is manuka gelijkwaardig aan krachtige oliën zoals oregano, bonenkruid, rode tijm, kaneelbast… In vergelijking ermee heeft manuka nog verschillende extra voordelen:

- Manuka is een zachte, totaal niet irriterende olie, zeer vriendelijk voor de huid; alle andere krachtige antibacteriële olies bevatten ofwel fenolen, ofwel cinnamaldehyde en zijn dus branderig en kunnen de huid irriteren;

- De bacteriostatische werking van manuka is opmerkelijk. Een zeer minieme concentratie (0.2%) is voldoende om bacteriegroei af te remmen;

- Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat manuka zelfs werkzaam is tegen multi-resistente bacteriën!

Gegevens
CNK4371209
FabrikantenSjankara
MerkenSjankara