Betaferon 250 Mcg/ml 15x1 Fl Pdr Inj+solv Sp Voorg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Aanpasbare opties:

Maximaal 14 tekens

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

  • Aanbevolen dosis: 250 mcg (8,0 miljoen IE) (= 1 ml gereconstitueerde oplossing), om de dag subcutaan inspuiten

Kinderen > 12 jaar

  • Beperkte klinische gegevens
  • Aanvang van de behandeling: dosistitratie (start met 62,5 microgram (0,25 ml) subcutaan om de dag en langzaam verhogen naar een dosis van 250 microgram (1,0 ml) om de dag)

Toedieningswijze

  • Subcutane toediening
  • Om gelyofiliseerd interferon beta-1b te reconstitueren voor injectie, dienen de geleverde voorgevulde spuit met oplosmiddel en een naald te worden gebruikt om de 1,2 ml oplosmiddel (natriumchlorideoplossing, 5,4 mg/ml (0,54% g/v)) te injecteren in de flacon met Betaferon. Het poeder volledig oplossen zonder schudden. Trek na de reconstitutie 1,0 ml uit de flacon op in de spuit om 250 microgram Betaferon toe te dienen.
Indicatie
  • patiënten met een eenmalig demyeliniserend voorval met een actief ontstekingsproces dat ernstig genoeg is om behandeling met intraveneuze corticosteroïden te verantwoorden, als alternatieve diagnoses zijn uitgesloten, en als is vastgesteld dat deze patiënten een hoog risico hebben om klinisch definitieve multipele sclerose te ontwikkelen
  • patiënten met relapsing-remitting multipele sclerose en twee of meer recidieven gedurende de laatste twee jaar
  • patiënten met secundair progressieve multipele sclerose bij wie de ziekte aantoonbaar actief is, dat wil zeggen recidiveert.
Contra indicatie

- Beginnen met behandeling tijdens zwangerschap.- Patiënten met een voorgeschiedenis van overgevoeligheid voor een natuurlijk of recombinant interferon bèta humane albumine of voor één van de in"Samenstelling" vermelde hulpstoffen.- Patiënten met een ernstige depressie en/of zelfmoordgedachten .- Patiënten met gedecompenseerde leverziekte.

Details
CNK2446789
FabrikantenBayer
MerkenBayer
Breedte258 mm
Lengte391 mm
Diepte180 mm
Verpakkingshoeveelheid15
Bijsluiter